Gratis fragt ved 399,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 399,-

Est. 1983

Gots - Belmonte garn

GOTS certificering: Er mit garn bæredygtigt?

Det kan være at du før er stødt på begrebet GOTS eller GOTS certificering, men ikke helt er klar over, hvad det egentlig indebærer. Det er efterhånden også svært at gennemskue forskellige standarder og hvornår en proces er 100% bæredygtig. Derfor vil vi i denne artikel prøve at give dig som forbruger et bedre overblik over hvad GOTS er, og dig som forhandler en forståelse af, hvad det betyder for dine produkter og producenter.

Vi har hos Tante Grøn CPH fokus på at blive mere grøn i vores hverdag og forsøger hele tiden at gå i dialog med leverandører, der kan være med til at udvikle vores sortiment med flere bæredygtige, økologiske og miljørigtige garner inden for GOTS og Oeko-tex.

Læs også – Inspiration: 6 gode ideer til at få brugt dit restestrik 

Hvad er GOTS?

GOTS står for The Global Organic Textile Standard. Det er en anerkendt certificeringsordning af økologiske tekstiler. Og hvad betyder det så? I korte træk betyder det, at har en producent en GOTS certificering, kan du forvente, at de overholder nogle skrappe miljømæssige og sociale krav gennem hele forsyningskæden – altså fra får til garnnøgle.

Det garanterer dig et 100% bæredygtigt garn fra start til slut, som inkluderer flere elementer:
• Spinderi
• Farvning
• Afpudsning
• Arbjedskraft
• Handel

Hvorfor er GOTS vigtigt?

GOTS er vigtigt fordi det er den certificering, der har fokus på at hele processen overholder strenge krav bl.a. i forhold til arbejdsforhold, sociale forhold, miljøkriterier, økologi og kemikalieregulering. Det er også derfor at der en stor sammenhæng mellem kvalitet og pris, og når du køber garn, der er GOTS certificeret, kan du gøre det med god samvittighed.

Hold øje med mærkatet, når du handler online og i butikker, så du kan tage en aktiv og informeret beslutning om køb af garn.

Hvordan bliver man GOTS certificeret?

Det er både en længere og dyr proces at blive GOTS certificeret, og bestemt ikke alle producenter, som kan blive godkendt til det. Derfor skal du som forbruger være opmærksom på om et produkt i realiteten overholder GOTS ved at kigge efter mærkatet.

Du kan her tjekke efter produkter og producenter, som overholder kravene

For at blive GOTS certificeret, skal man kontakte en officielt autoriseret repræsentant, der kan estimere den individuelle pris på baggrund af virksomhedens beliggenhed, størrelse og andre relevante faktorer. Der kan kontaktes en repræsentant i de enkelte lande.

Du kan læse meget mere om at blive GOTS certificeret her

Her kan du se en video som forklare hvad GOTS betyder for dig og dem som laver det garn du bruger (på engelsk).

Tante Grøn CPH GOTS

Hos Tante Grøn CPH forhandler vi Belmonte fra Rosarios (link), som er en kombination af bomuld- og uldgarn. Det er et 100% økologisk garn og er GOTS certificeret. Derved kan du forvente et garn af høj kvalitet, hvor du er garanteret bæredygtige produkter, produceret under ordentlige forhold. Tante Grøn CPH udvider løbende garn sortimentet med nye og bedre versioner af vores garner.

Tante Grøns Oeko-tex produkter

Vi har også flere 100% økologiske produkter, som Bio Blomsterfrø fra Tante Grøn CPH, Havblik, Havblik Tweed, Havblik Print og Økologisk Sommeruld, Yaku 100% merinould og Økologisk Hverdagsuld fra CaMaRose, som er OEKO-TEX® certificeret. Det er verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter, som er er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer. Du kan genkende oeko-tex mærkningen ved at der står ”TILTRO TIL TEKSTILER”, og betyder at der er fokus på miljø, sundhed og bæredygtighed.

Kontakt os for flere informationer

Har du spørgsmål til vores garner eller producenter, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil altid gerne hjælpe og vejlede dig, så du får de helt rigtige garner med hjem. Har vi ikke det garn, du ønsker dig, kan vi undersøge om det er muligt at skaffe hjem.

Del:

Facebook
Email
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit næste strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved