Gratis fragt ved 399,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 399,-

Est. 1983

Restestrik - Nordisk Design af Witre Design

Inspiration: 6 gode idéer til at få brugt dit restestrik

admin

Har du overskydende garn liggende derhjemme, kan du sagtens give det nyt liv. Vi har her samlet seks gode måder, hvorpå at du enten selv kan strikke eller hækle noget med dit restestrik eller glæde andre med det. Læs med her!

Inspiration: 6 gode idéer til at få brugt dit restestrik

1. Find strikkeopskrifter med restegarn online

Der findes både mange betalte og gratis strikkeopskrifter på nettet, hvor du kan få inspiration til nye strikkeprojekter og restestrik. Heriblandt er den dygtige danske strikke- og hækledesigner, Stine Hoelgaard, som sælger opskrifter og afholder workshops hos os. Hun har lavet en strikkeopskrift på en trøje med restegarn, #restetrøjen, hvor du helt selv sætter dit præg med dine rester i en tråd som bundfarve + en tråd som mønsterfarve. Du finder #restetrøjen her.

En anden dygtig strikker og designer er Jena Kofoed, som også sælger strikkeopskrifter og afholder workshops hos Tante Grøn CPH. Hun laver blandt andet en fin trøje, hun kalder ’Farvelade’, som nemt kan laves som restestrik på en mohair tråd og uld. Det kan eksempelvis laves på Tynn Silk Mohair fra Sandnes eller Silk Mohair fra Isager og Arwetta fra Sandnes.

2. Få personlig hjælp

I vores butik på Frederiksberg, er vi altid klar til at hjælpe dig med at komme i gang med dit næste garnprojekt. Vi kommer gerne med gode råd og vejledning til, hvilke af dine garnrester du kan bruge. Gode resteprojekter kan eksempelvis være en karklud, en dukkejakke eller en farverig sweater. Det afhænger alt sammen af, hvor meget garn du har tilbage.

Du kan også finde forskellige gratis strikkeopskrifter i butikken (snart også på hjemmesiden). De fungerer godt til nye projekter og til forskellige restprojekter både til strik og hækling.  

3. Få inspiration på Instagram og Pinterest

Er du i tvivl om, hvilket projekt du skal lave med dine rester, kan du også søge inspiration på Instagram og Pinterest, hvor du kan finde gode idéer til udtryk, farver og opskrifter.

4. Bind garn sammen til en ny trøje eller sweater

Hvis du vil gøre klar til dit næste strikkeprojekt, kan du binde dit garn sammen. Lærke Bagger, som er en populær strikkedesigner har gratis opskrifter og giver gode råd på sin Instagram bl.a. til at binde garn sammen til en ny trøje. Hun kalder det ’ATS Technique’ og hendes guides (under highlights) er på engelsk.

Ifølge hende er det en god idé at have en eller flere bundfarver, hvorefter du tilføjer en masse garnrester af farver og længder mellem 15-50 cm. Du klipper bundfarven af garnet eksempelvis hver 3-5 række og binder en tredobbelt knude sammen rundt med garnresterne, og klipper så det resterende ”ekstra” garn af ovenover knuden. Det kan du overveje at gøre pr. række i trøjen.

5. Kom til workshop med restestrik

En anden god måde at få brugt sine garnrester på er at deltage på en strikkeworkshop eller hækleworkshop. Du får god inspiration til nye projekter, men bliver også sat godt i gang og kan stille spørgsmål til erfarne strikkere.

Stine Hoelgaard har tidligere afholdt flere kurser med, ’Sådan bruger du dine garnrester’ og hvordan man kan binde garnet sammen til sit resteprojekt. I efteråret afholder hun hos Tante Grøn CPH en workshop med tunesisk hækling eller hakning med rester, som er kombination af hækling og strik. Her lærer du, hvordan du hakker rundt. Hold øje med Stines hjemmeside, hvor du kan tilmelde dig direkte.

Hold dig også ajour med vores nyhedsbrev og hjemmeside for nye workshops.

6. Donér dit aflagte garn til genbrug 

Har du for meget garn liggende eller mere end du selv skal bruge, kan du overveje at glæde nogle andre med dine garnrester. Der er flere genbrugsbutikker, som tager imod og sorterer dine rester og giver det videre til andre strikke-entusiaster. Der ligger helt sikkert en genbrugsbutik tæt på dig, som vil få gavn af dine store og små nøgler, eller det strikketøj, du er blevet træt af og ikke er blevet færdigt med.

Del:

Facebook
Email
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit næste strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved