Gratis fragt ved 399,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 399,-

Est. 1983

Lene - lære at strikke

7 gode tips til når du skal lære at strikke

Det er blevet enormt populært at strikke og hækle og man kan godt forstå, hvorfor mange vælger at lære at strikke og hopper med på bølgen. Ikke nok med at det er dejligt afslappende at sidde og nørkle med et strikkeprojekt, så er det også en måde selv at bestemme, hvilket udtryk dit tøj, vaskeklud eller tæppe skal have. Hos Tante Grøn CPH har vi mange garner, opskrifter og strikketilbehør, og så er vi altid klar til at give dig en hjælpende hånd med dit næste projekt.

7 gode tips til når du skal lære at strikke

Det kan godt virke helt uoverskueligt at lære at strikke, især når der bliver kastet om sig med ord som masker, pinde, strikkefasthed og andre gængse strikkebegreber. Vi vil dog hurtig sige, at så snart du fanger fidussen, er det slet ikke så svært. Vi har her samlet en lille guide til nybegynderen, så du kommer godt fra start.

Start med et nemt og overskueligt strikkeprojekt

Selvom du sikkert har kastet dig over strik i håbet om at lave en flot cardigan eller vest, er det en god idé at satse på noget mindre kompliceret og begyndervenligt til dit første projekt. Du vil opleve hurtigere resultater og dermed også en større tilfredsstillelse. Det kan for eksempel være en karklud, halstørklæde eller et tæppe, hvor der ikke er for mange svære teknikker.

Du er velkommen til at komme forbi vores butik for inspiration til strikkeopskrifter og garnvalg. Du kan eksempelvis prøve vores Blomsterfrø eller Havblik, som passer godt til en karklud.

Kom i gang med trin-for-trin-gude til strik på Youtube

Der findes mange Youtube-videoer til at lære at strikke. En af de bedste måder at komme i gang er ved at se andre strikke som er eksperter på området. På den måde får du en bedre fornemmelse af, hvordan man holder på pindene og kan se, hvordan man bevæger garnet rundt, over og under garnet.

Psst! To gode begreber at kende er en ret maske og en vrang maske

Tag med på et begynder strikkehold eller strikkekursus

Det kan være en rigtig god idé at komme på et begyndeworkshop i strik, når du skal lære at strikke. Det giver dig mulighed for at stille spørgsmål og få den nødvendige hjælp til at komme ordentlig i gang, så du får en positiv oplevelse. Desuden er det en god måde at møde nye mennesker på, som er i samme båd som dig – og så er det bare smadder hyggeligt.

Hos Tante Grøn CPH har vi i august et kursus med den knivskarpe Jena Kofoed, hvor du lærer at strikke oppefra og ned. Til september har vi et kursus i strik for begyndere med den dygtige strikdesigner Stine Hoelgaard. Du kan tilmelde dig direkte på hendes hjemmeside her. 

Læs meget mere om vores workshops og andre arrangementer på vores hjemmeside.

Køb kvalitetsgarn og pinde

Selvom det kan være meget fristende at købe det helt billige garn og tilsvarende pinde, eller måske endda låne nogle af din mors gamle strikkepinde, kan det virkelig godt betale sig at investere i kvalitetsprodukter til strik.

Du kan overveje at starte med at strikke i noget lækkert bomuldsgarn eksempelvis Blomsterfrø fra Tante Grøn CPH eller Sunday uld fra Sandnes Garn. Det kan også være en fordel at strikke med en rundpind, da den kan være nemmere at strikke med end to lige pinde.

Brug strikkeopskrifter

Når du er ny i faget, kan det være svært at finde hoved og hale det hele. Derfor er strikkeopskrifter fra eksperter en god og blød start. Du kan finde masser af inspiration i strikkebøger og på Instagram, eksempelvis nogle dygtige strikkedesignere som PetiteKnit, Stine Hoelgaard, CaMaRose, Lutteridyl, Pixendk, MyFavouriteThingsKnitwear og Kimmie Munkholm.

Tag dig god tid

At strikke er ikke et sprint, men et maraton. Det tager tid, tålmodighed og ro, så du rigtig kan fordybe dig. Det er en slags mental yoga, som virker dejligt afstressende. Så kan du passende høre noget god musik eller lydbog, og stille og rolig se dit projekt tage form.

Giv ikke op

Selvom du kan have lyst til at give op, så lad vær! Spørg en god ven om hjælp, opsøg personale i garnbutikker eller se nogle flere Youtube-videoer. Det skal det med garanti nok lykkedes. Resultatet af dit førsteprojekt vil også føles så meget bedre! God fornøjelse.

Del:

Facebook
Email
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Pimp din sweater

Pimp din sweater Pimp din sweater er en workshop hvor du får inspiration og 2 teknikker til at forny et kedeligt stykke strik. Jeg viser

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit næste strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved