Gratis fragt ved 399,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 399,-

Est. 1983

Vask-af-uld-strik

6 tips til vask af uld strik: Sådan vasker du dit strikketøj

Hvis du ikke ved, hvorfor det kan være en god idé med vask af uld strik eller hvordan man gør, så er du kommet til det rette sted. Vi har samlet alle vores råd i, som du passende kan drage inspiration fra. Der er mange metoder at tage i brug, men det her er vores bedste tips og tricks strikket sammen fra garvede Tanter.

6 tips til vask af uld strik: Sådan vasker du dit strikketøj

Herunder finder du 6 tips til, hvordan du undgår at dine strikkeprojekter bliver ødelagt. Husk at du altid kan kontakte os, hvis du er i tvivl om du kan vaske dit strikkeprojekt.

Læs også – Farvekombinationer: Lær at sætte farver sammen til strik

1. Derfor skal du vaske din hjemmestrikket sweater

Det er en god idé at vaske dit hjemmestrik efter at du har strikket din sweater, vest eller noget helt tredje, fordi det giver et pænere resultat og vil forme sig bedre til kroppen. Du behøver dog ikke at give en vask af uld strik særlig ofte, da det efterhånden vil slide på materialet, og da der ganske enkelt ikke er behov for det.

2. Brug uldsæbe i stedet for almindelig vaskemiddel

Når du vasker dit hjemmestrik, skal du sørge for, at du bruger uldsæbe og ikke almindelig vaskemiddel eller shampoo. Det er meget vigtigt, fordi almindelig vaskemiddel indeholder enzymer, der går ind og forstyrrer uldens naturlige fibre. Du kan eksempelvis overveje uldvaskemidlet fra Eucalan, der ikke skal vaskes ud og som blot tilsættes omkring 1 spiseske pr. 4. liter. Den kan både bruges til håndvask og uldprogrammet i vaskemaskinen.

3. Følg altid vaskeanvisningen

Læs altid vaskeanvisningen på banderolen, der hører med garnnøglet. Det er med til at sikre, at du ikke ødelægger dit strikketøj. Nogle uldtyper kan vaskes på et skånsomt uldprogram, andre skal vaskes i hånden, for at det ikke krymper eller går i stykker.

4. Vær opmærksom på temperatursvingninger ved håndvask

Uld er ikke stor fan af temperatursvingninger, når det skal vaskes i hånden. Derfor er det en rigtig god idé, når du skal igang med vask af uld strik af din nye sweater eller vest at sikre en stabil temperatur af vandet eller tage en balje i brug. En generel tommelfingerregel er at vandet skal være lunken. Det kan være en fordel at bruge en balje, da du har større kontrol over situationen både med vandet og placeringen. Lad gerne uldtøjet ligge i omkring fem minutter uden at du rører ved det.

5. Sådan vasker du dit hjemmestrik i vaskemaskinen

Når du vasker dit hjemmestrik i vaskemaskinen (husk igen altid at tjekke vaskeanvisningen), kan du overveje at bruge en vaskepose eller et pudebetræk, da det kan være med til at holde på faconen. Sørg endelig for ikke at vride dit strikketøj, da det kan ændre strikkefastheden.

6. Centrifuger dit strik efter håndvask og maskine vask

Når du centrifuger dit uld strik på vaskemaskinen, skal det være med lave omdrejninger og gerne i en vaskepose. Herefter skal du lægge din fugtige sweater/vest/bluse til tørre på et fladt underlag, eksempelvis et håndklæde. Her er det vigtigt, at der ingen folder er, og at du vender det undervejs. Du kan eventuelt bruge et målebånd, for at garantere de rigtige mål på dit hjemmestrik.

Tip! Et godt generelt råd er at lufte dit strik i uld i stedet for at vaske det, hvis det ikke er særlig beskidt. På den måde fjerner du lugten, men slider ikke på materialet.

God vaskning.

Del:

Facebook
Email
Pinterest
LinkedIn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit næste strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved