Gratis fragt ved 399,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 399,-

Est. 1983

Julegaveønsker blog

10 idéer til julegaveønsker

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, men det betyder langt fra, at der er styr på alle gaverne eller ønskerne for den sags skyld. Vi har derfor samlet en række oplagte idéer til julegaveønsker, som Tante Grøn CPHs univers gemmer på.

Du kan jo vise listen til din kæreste eller resten af familien og “hinte” pænt til dem, hvis der særligt er en eller to af tingene, som du meget gerne ser ligger under træet den 24. december. Listen af julegaveønsker kan også bruges, hvis du selv mangler en gave til en kær veninde eller et familiemedlem, og så er det jo også altid tilladt at forkæle sig selv med en gave i denne søde juletid.

1. Hjelholts Håndværksgarn – til fx November Vest/Jacket fra

PetiteKnit

Smukke veste og jakker står højt på ønskelisten hos mange kvinder i disse kolde og mørke tider, og for den glade strikker vil det lækre Hjelholts Håndværksgarn derfor vække stor glæde juleaften.

Hjelholts Håndværksgarn er fremstillet i den glansfulde Gotlandske Pelsuld og den bløde merinould fra Falklandsøerne. Håndværksgarnet er et ensfarvet håndstrikkegarn.

November Vest i Håndværksgarn

Det lækre garn kan blandt andet bruges til den smarte November Vest eller den skønne November Jacket. Du finder opskrift og vejledning til garnforbrug ved at klikke på de to produkter, eller du kan se vores udvalg af farver her.

Garn fra Hjelholt Uldspinderi Kategori billede
Hjelholts Uldspinderi på Fyn er en gammel familievirksomhed, som blev grundlagt helt tilbage i 1878. Hjelholts Uldspinderi opkøber hvert efterår det nyklippet uld fra de danske Gotlandske Pelsfår. Desuden supplerer de med tilsvarende uld af høj kvalitet fra Sverige. Deres skønne uld bliver håndsorteret og forarbejdet på deres spinderi. Hjelholts Håndværksgarn er en ægte Fynsk fornøjelse.

 

 

2. Perfekt shoppetaske: Vegas Bumbag fra Muud Living

Vegas Bumbag Whisky

Muud Livings Vegas bumbag har plads til alt, hvad du har brug for. Den lækre håndlavede oversized taske fra danske Muud Living er den perfekte shoppemakker. Du kan snildt have pung, en flaskevand eller et lille hækleprojekt i den smukke bumbag. Muud Living bruger autentisk læder af den bedste kvalitet, som vil holde i årevis. Vegas Bumbag findes i farverne Whiskey og Black.

3. Børnetøj og smukke sokker – Arwetta fra Filcolana i blandende farver

 

Kategori billede arwetta

Lækre strømper, yndigt og blødt børnetøj eller andre skønne beklædningsgenstande. Mulighederne med garn fra Arwetta er mange, og du kan vælge lige den farve, du ønsker ud fra vores store udvalg af Arwetta, som du finder her.

Garnnølge fra Filcolana Arwetta Classic Caramel 363

Arwetta fra Filcolana er et klassisk 4-trådet kamgarn spundet af 80 % langfibret merinould (superwash-behandlet) og 20 % nylon. Nylon er den stærkeste kunstfiber, der bruges i garn, og her er den tilføjet for at lave et stærkt, blødt garn.

En idé kunne være at give Arwetta garn sammen med PetiteKnits opskrift på Ruffle Socks.

Ruffle Socks

4. Oplagt til begynderstrikkeren: Sunday og Tilia garn til Novice sweater fra PetiteKnit

 

Dame med sweater på

Mange kvinder har svært ved at få øjnene fra den elegante Novice sweater fra PetiteKnit, og så er den rigtig god som et begynderprojekt.

Sweateren fra PetiteKnit kan laves med det lækre uldgarn fra Sunday og Tilia som er en mohair- og silkegarn. Du finder opskriften her, og så kan kan du købe garnet fra Sunday og Tilia her.

Uldgarnet Sunday er af 100% merino og er perfekt til alt fra babytøj, børnetøj samt til voksne som for eksempel de flotte norske sweatre. Det fungerer som et rigtig godt basisgarn og er ikke superwash behandlet. Råulden stammer fra Uruguay er garanteret fremstillet uden brug af mulesing.

Kategori billede Sunday


Kategori billede Tilia

Tilia fra Filcolana er en mohair- og silkegarn der har alle egenskaberne fra klassisk uld. Tilia er fugtabsorberende og er derfor god som basis lag samtidig med at den holder på varmen. Den er varm og blød og er i en utrolig lækker kvalitet. Tilia er spundet af 70% Super Kid Mohair fra Angorageden, hvilket gør fibrene stærkere end fra almindelig uld med en unik glans. I garnet indgår også 30% Mulberrysilke, hvilket bidrager med styrke og gør garnet vældig behagelig at have på kroppen.

5. Hedgehog til at strikke flotte sjaler fx Stephen Wests Slipstravaganza

 

mand med et sjal
Sock Yarn fra Hedgehog er perfekt at strikke med til diverse tilbehør, men er også rigtigt godt til fx sjaler, halstørklæder, børne- og babytøj, hatte og så er det selvfølgelig et rigtigt godt Strømpegarn. Garnet kan også lægges dobbelt, så det kan svare til en strikkefasthed på ca. 17 masker til pinde 5.
Hvis du vil købe en opskrift med garnet, kan det eksempelvis være dette skønne sjal fra Stephen West.

Kategori billede Sock Yarn Hedgehog

Sock Yarn er det skønne og unikke garn fra Hedgehog Fibres, HHF, produceret i 90% Merinould og 10% Nylon. Så er det ovenikøbet Superwash behandlet og er fuldstændig kradsfri. Sock Yarn er en af Hedgehog Fibres mest kendte garner på grund af dens enestående kvalitet, blødhed og slidstærkhed. Garnet er farvet i Hedgehog’s unikke og ikoniske farver som kommer i flere forskellige basisgarner, hvor vi her har valgt Sock Yarn. Det er af den simple årsag, at det simpelthen bare er et knaldgodt garn med et unikt look.

 

6. “Strik” – flot illustreret strikkebog af Lene Holme Samsøe

 

Igen en strikkebog fra Lene Hplme Samsøe

En god bog går man sjældent galt i byen med som gave, og når vi nu er i garnets verden, så er den nye opskriftsbog Strik fra Lene Holme Samsøe et sikkert hit under juletræet.

Strik er et opslagsværk til alle erfarne strikkere og god inspiration til nye, der gerne vil i gang med at strikke. Strik er derfor en oplagt gave at putte under træet til alle strikkeglade familiemedlemmer eller venner.

Bogen er skrevet specielt til den danske strikker af Lene Holme Samsøe og strikkecoach Charlotte Kaae. Strik er smukt indbundet og Strik er både et opslagsværk og en bog, der kan læses fra ende til anden. Illustrationerne i tusch og akvarel samt masser af strikkeprøver, viser dig alle strikkekunstens grundbegreber, men også mere avancerede teknikker. Lige fra du slår masker op, til du lukker dem af igen.

Hvis du vil tilføje lidt garn til gaven, så har vi masser af muligheder på lager. Hos Tante Grøn CPH har vi nemlig mange garner, der kan indgå i bogens opskrifter og design. Det gælder bl.a. BøllefrøBlomsterfrø og Bio Blomsterfrø samt Yaku uldØkologisk Sommeruld og Merci samt Arwetta.

7. “52 Weeks of Socks” – Et Fantastisk opslagværk over strømper

 

52 Weeks of Socks forside fra Laine Magazine

Gaven som både pynter og gavner. Det store flotte opslagsværk over strømper kan nemlig sagtens ligge fremme på stuebordet til både pynt og inspiration. Hvis du giver 52 Weeks of Socks som gave er du måske endda så heldig, at der senere falder en gave af til dig i form af et par lækre hjemmestrikkede sokker.

52 Weeks of Socks fra Laine Publishing er et ægte leksikon inden for strømper og moderne strømpestrik. I bogen får du 52 opskrifter fra 46 super-talentfulde designere, som kvinderne bag Laine Publishing har kurateret til 52 Weeks of Socks. 52 Weeks of Socks er den første bogudgivelse fra Laine Publishing, som er kendt for sine smukke magasiner med strik og stemning, der tager afsæt i forfatternes hjemland Finland.

Bogen indeholder alt fra smukke mønstre til basisstrømper i lækker garn, til hjemmesko og knælange strømper, så der er noget for både den erfarne strømpestrikker og novicen ud i disciplinen.

Når du køber bogen får du en sand coffee table book med 256 sider med smukke fotografier af hvert design og den klassiske stil som Laine er kendt for.

Hvis du allerede nu ved i hvilke farver og garner de første sokker skal strikkes, så kan sagtens købe det med. Vi forslår garner som Hedgehog Sock YarnNoro Silk Garden Sock SoloArwettaPerfectColourways og Malabrigo Sock.

8. Havblik til fx hæklede viskestykker og karklude

 

Kategori billede Havblik

Havblik garn er et eksklusivt bomuldsgarn fra Tante Grøn CPHs eget mærke, og kun fantasien sætter grænser når det kommer til kreationer der kan laves af garnet. Havblik er derfor et oplagt gaveidé til den kreative strikker eller hækler, der elsker at kaste sig ud i nye projekter. Det gælder både nybegyndere og erfarne.

Der er et stort udvalg af strikkeopskrifter hvor du kan anvende bomuldsgarn, og derved passer det måske til andre julegaveønsker. Opskrifter på f.eks. karklude, viskestykker, grydelapper til køkkenet er ofte i bomuldgarn. Det kan også være lette sweaters eller sågar t-shirts. Bomuldsgarn gør sig også godt til sjaler og babytæpper eller tasker og endda lampeskærme. Kort sagt er der et vælg af muligheder når du vil strikke i bomuldsgarn. Vi opdaterer løbende vores opskrift side med nye opskrifter og ligger også gratisopskrifter op.

Garnnøgle fra Tante Grøn CPH Havblik 54

Havblik bomuldsgarner 100 % Bomuld. I et nøgle Havblik garn er der 100 gram og 275 meter. Det er garn til hækling og strik på pinde 3-4. Kvaliteten er en særlig kæmmet bomuld, det giver et markant blødere følelse, både i brug og imens der hækles eller strikkes med Havblik garn. Den er spundet så den er nem at hækle med. Man kan nemt få fat med hæklenålen med Havblik garn, og trådene skiller ikke ad. Man kan selvfølgelig også strikke rigtig fint med den. Den findes i over 40 forskellige farver i Havblik garn, og de er sat sammen, så der hele tiden er en skala af tre farver der passer sammen.

Se vores store udvalg af Havblik her eller klik her for at se de særlige Havblik Print.

9. The Sticky Sis Club Skuldertaske – et smukt og elegant accessorie

 

The Sticky Sis Club Skuldertaske Cider Brown

The Sticky Sis Club Skuldertaske er en flot og æstetisk skuldertaske fra Sticky Lemon. Vi er sikre på at den elegante taske vil falde i rigtig god jord hos rigtig mange kvinder.

Skuldertasken fåes i i de smukke farver Dusty Pink eller  Cider Brown. Tasken har to forskellige hanke, en justerbar læderstrop og en gylden kæde. Du kan skifte ud, alt efter hvilket look du går efter. Tasken er lavet af vegansk læder og ægte ruskind. Skuldertasken har to rum og en gylden lynlås.

 

 

10. Gavekort, det oplagte valg, hvis du ikke kan beslutte dig

 

Billede til Gavekort

Giv et gavekort til en du holder af, så den du holder af selv kan købe sine julegaveønsker. Du kan vælge det beløb der passer dig. Så kan vedkommende besøge vores hyggelige butik og blive inspireret. Du finder gavekort og beløbsmuligheder her.

 

Vi bytter selvfølgelig julegaver med et smil, hvis lysten lige falder på en anden farve eller et andet produkt. Husk at vi gerne pakker dine netordre ind i gavepapir, hvis blot du skriver det i en kommentar når du køber varen.

Del:

Facebook
Email
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Workshop i broderi

Lidt om Workshop i broderi med Jena Kofoed Har du styr på de forskellige broderisting. Ellers har du nu muligheden for, at få grundlæggende kendskab

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit næste strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved