Gratis fragt ved 399,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 399,-

Est. 1983

Petiteknit forside

10 af de mest populære PetiteKnit opskrifter til voksne

Lidt om 10 af de mest populære PetiteKnit opskrifter til voksne

Den unge strikkedesigner, Mette Wendelboe Okkels, bedre kendt som PetiteKnit, er en af tidens mest populære designere, som selv designer og udvikler alle sine strikkeopskrifter. Her har vi samlet 10 af hendes mest populære opskrifter, som du kan bruge som inspiration til dit næste strikkeprojekt – uanset om du er nybegynder eller en ferm strikke-entusiast.

En af grundene til at PetiteKnits strikkeopskrifter er så eftertragtet, hænger blandt andet sammen med at hun kombinerer gamle traditioner med en moderne stil, og så rammer hun bredt med sine opskrifter til strik for begyndere og designs for mere de mere erfarne. Hos Tante Grøn CPH finder du flere af hendes yndlingsgarner at strikke i som ArwettaTiliaSilk MohairAlpaca 2Snefnug  og mange flere. PetiteKnit opskrifter kan købes på hendes hjemmeside eller i forbindelse med køb af strikkekit hos Tante Grøn CPH.

1. Det fineste lille Scarf: Sophies Scarf
På Instagram introducerede Mette Sophies Scarf med ordene: “Jeg strikkede mit røde Sophie Scarf sidste sommer i garn, som jeg købte, for over ti år siden på en uSophies Scarfldvarefabrik i Sverige. Med andre ord: har du en rest garn i gemmerne, som ligger og venter på at blive brugt, så kan du strikke et Sophie Scarf af det! Det er ikke så vigtigt, om løbelængde og strikkefasthed passer til dette projekt (og dét hører du mig ellers aldrig sige)”

Sophie Scarf strikkes frem og tilbage i ét stykke i retstrik med i-cordkanter fra spids til spids. Den lille størrelse Sophie Scarf kan nå én gang rundt om halsen, mens den store størrelse kan nå to gange rundt om halsen. Du kan finde garnkittet her

 

Kumulusbluse med O-neck

 

2. Blusen til sommer og sol: Kumulus – O-neck
Mette introducerede på Instagram Kumulus – O-neck med ordene: “Jeg melder klar til sol og sommer med min Kumulus Bluse O-neck. Blusen blev lige så fin, som jeg havde håbet på – og lidt til. Halsudskæringen er afrundet og en slags mellemting mellem en tætsiddende og en åben udskæring  …. Hvad angår garnforbrug, så har flere af jer spurgt – og her kan man tage udgangspunkt i garnforbruget i den ‘oprindelige’ Kumulus Bluse med V-udskæring. Opskriften til Kumulus Bluse O-neck kan du finde her.

Kumulus Bluse O-neck strikkes i to tråde tyndt mohair/silkegarn i glatstrik oppefra og ned. Blusen har en rund halsudskæring. Langs alle kanter strikkes en i-cordkant.

3. En forårs bebuder: Poppy Tee
På Instagram introducerede Mette Poppy Tee med ordene: “Jeg har været helt besat af denne valmuerøde farve i månedsvis – måske fordi den kalder på forår? Poppy Tee indeholder både sjove detaljer i konstruktionen samt en god portion glatstrik – lige som jeg kan lide det!”

 

oppy TeePoppy Tee strikkes oppefra og ned. Først strikkes øverste del af ryggen med udtagninger. Derefter strikkes skuldrene ud fra opsamlede masker øverst på rygstykket. Der samles masker op langs skuldrene, og resten af bærestykket strikkes samlet på rundpinden, først frem og tilbage og siden rundt. Kroppen strikkes rundt på rundpind, og ærmerne strikkes rundt på strømpepinde eller med Magic Loop-teknik. Til slut strikkes en ombukket ribkant med indbygget dobbeltstrik i halsåbningen. Du kan finde garnkittet her.

 

 

 

4. En praktisk taske: Breeze BagBreeze Bag Mette introducerer Breeze Bag med ordene: “Her ville det jo være ønskværdigt at kunne sige, at den indeholdt eksotiskefrugter eller en flaske hvidvin. Sandheden er, at den er fyldt med bleer, sutter og skiftetøj – men det kan man jo ikke se udefra, vel”

Breeze Bag strikkes fra bunden og op. Bunden er flad og strikkes på strømpepinde, mens taskens sider strikkes i hulmønster på rundpind. Øverst deles tasken i to, og hver del strikkes færdig for sig. Til slut samles masker op langs taskens kanter, og der strikkes dobbeltstrikkede kanter, som fortsætter over i taskens hanke. Hanke ogkanter er således ét sammenhængende stykke, og til sidst føres et sildebensbånd ind i hulrummet heri for at give styrke. Du kan finde garnkittet her.

 

5. Sommer sweatLyon Sweaterer med god pasform: Lyon Sweater

Mette introducerede Lyon Sweater med ordene: “Det begynder at ligne noget med den Lyon Sweater. Den får lige den pasform, jeg håbede på! Bevægelsesrummet er her omtrent 20 cm, hvilken falder i kategorien ‘oversized’ – men konstruktionen, der viser skulderlinjen tydeligt, giver den et mere ‘tætsiddende’ udtryk. En glimrende kombination til denne sweater, spørger man mig. Jeg har sat maskewire i kroppens masker, mens jeg har strikket ærmer – det gør jeg tit, fordi det giver mig en bedre mulighed for at vurdere den rette længde til min sweater. Endnu en af fordelene ved maskewire – et uundværligt værktøj”.

Lyon Sweater strikkes oppefra og ned. Først strikkes øverste del af ryggen med udtagninger. Derefter strikkes skuldrene ud fra opsamlede masker øverst på rygstykket. Der samles masker op langs skuldrene, og resten af bærestykket strikkes samlet på rundpinden, først frem og tilbage og siden rundt. Kroppen strikkes rundt på rundpind, og ærmerne strikkes rundt på strømpepinde eller med Magic Loop-teknik. Til slut strikkes en ombukket ribkant med indbygget dobbeltstrik i halsåbningen. Sweateren strikkes med striber fra midt på bærestykket og nedefter. Du kan finde garnkittet her.

6. Forlæng sommeren med: Holiday Slipover

holiday-slipover

På Instagram introducerede Mette Holiday Slipover med ordene: “Længe før der var en graviditet nummer fem i sigte, og længe før der var sne og slud, ja, så tog jeg min bedste Holiday Slipover på over sommerkjolen og spiste god mad og drak champagne med mit livs udkårne. Dét var tider! Lige så meget som babymos og havregryn på gulvet også er tider. Hver ting til sin tid. Og

 så kan man jo altid bruge de mørke vinterdage påat strikke sig en Holiday Slipover, så man er topklar til den der sensommerdag, hvor børnene bliver passet og restauranterne igen har normale åbningstider, ikke sandt?”

Holiday Slipover er en chunky slipover med et dybt ærmegab. Holiday Slipover strikkes oppefra og ned i glatstrik. Først strikkes rygstykket, så skuldre og forstykket og til sidst kroppen. Nederst på kroppen strikkes en todelt ribkant, hvor bagerste stykke strikkes længere end forreste ribkant. Langs halsåbning og ærmegab strikkes der til sidst ribkanter, der afsluttes med italiensk aflukning for et flot og færdigt udtryk. Du kan finde garnkittet her.

7. Den fineste sweater: Ingrid Sweater

Mette introducerede sweateren med ordene: “Ingrid Sweater må være noget af det fineste, jeg har strikket. Og nu er den næsten færdig. Hvis jeg ikke havde sagt noget, vIngridsweaterille I nok slet ikke have opdaget, at der stadig mangler en ribkant på det ene ærme. Men det gør der altså. Og det er længe siden, at jeg har brugt så lang tid på at strikke en sweater færdig”

Ingrid Sweater strikkes oppefra og ned med strukturstrik. Først strikkes ryggen, der formes med vendepinde for at danne skulderhældning. Derefter samles der masker op til skuldrene, som også formes med vendepinde for at danne skulderhældning. Skuldrene samles foran til forstykket. Forstykke og ryg samles under ærmegabet og danner kroppen, som strikkes lige ned. Ærmerne strikkes rundt fra opsamlede masker i ærmehullet. Ingrid Sweater strikkes med strukturstrik, der består af tre forskellige mønstersegmenter. Mellem hver af disse strikkes et segment med hulmønster. Du kan finde garnkittet her.

8. En rigtig sommerbluse: Kumulus Tee
Kumulus TeePå Instagram introducerede Mette Kumulus Tee med ordene: “Snart er det tid til at finde min Kumulus Tee frem fra gemmerne igen. Den strikkes på tynde pinde i en enkelt tråd silke eller hør – og den kræver lidt tålmodighed, men til gengæld er resultatet en klassiker, der kan bruges sommer efter sommer. DenneKumulus Tee strikkede jeg for nogle år siden i min sommerferie, så den er fyldt med fine minder.”

Kumulus Tee strikkes i glatstrik oppefra og ned og har en afrundet V-udskæring foran. Ærmerne går til albuerne, og langs alle kanter strikkes en i-cordkant. Kumulus Tee er monteringsfri. Du kan finde opskriften her.

 

9. Til sommergarderoben: Anker Tee

Hvor findes der efterhånden mange opskrifter i Anker-serien. Og hver især kan de noget og rammer et bredt strikkepublikum. Måske strikker man til sig selv, måske til sine børn. Egentlig har jeg nok altid strikket mest til mine børn fra Anker-serien, men denne Anker TeeAnker Tee er jeg blevet virkelig glad for at have i min egen sommergarderobe. For mig går det op i en højere enhed lige med den her – materialet (bomuld og cashmere), pasformen, farven og ikke mindst glæden ved at strikke et rundt og velkendt bærestykke i rib.

Anker Tee strikkes oppefra og ned. Bærestykket består af segmenter med rib efterfulgt af klassiske raglanudtagninger. Ærmerne strikkes til sidst på strømpepinde eller med Magic Loop-teknik. Anker Tee er monteringsfri. Du kan finde strikkekittet her.

 

 

 

 

10. Endnu en sommerbluse: Sunday Tee

Mette introducere Sunday Tee med ordene: “Alt imens jeg ferierede i Tversted i sidste uge, strikkede min søde nabo en Sunday Tee til mig. Hvor heldig kan man være? Anledningen var den, at jeg for nylig havde fingrene i opskriften igen, da jeg skulle graduere den op til 5XL – og så fik jeg sådan en lyst til at se den sommerlige Sunday Tee strikket op i Elise fra @bypermin.

Sunday Tee strikkes oppefra og ned. Bærestykket strikkes rundt i rib med udtagninger. Krop og ærmer strikkes rundt i glatstrik og afsluttes begge af en ombukket kant. Du kan finde strikkekittet her.

 

Del:

Facebook
Email
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Pimp din sweater

Pimp din sweater Pimp din sweater er en workshop hvor du får inspiration og 2 teknikker til at forny et kedeligt stykke strik. Jeg viser

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit næste strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved