Gratis fragt ved 299,-

2-3 dages levering

Est. 1983

Gratis fragt ved 299,-

Est. 1983

PetiteKnit - Terrazzo Sweater

10 af de mest populære PetiteKnit opskrifter til voksne

Den unge strikkedesigner, Mette Wendelboe Okkels, bedre kendt som PetiteKnit, er en af tidens mest populære designere, som selv designer og udvikler alle sine strikkeopskrifter. Her har vi samlet 10 af hendes mest populære opskrifter, som du kan bruge som inspiration til dit næste strikkeprojekt – uanset om du er nybegynder eller en ferm strikke-entusiast.

Automatisk kladde

En af grundene til at PetiteKnits strikkeopskrifter er så eftertragtet, hænger sandsynligvis sammen med at hun kombinerer gamle traditioner med en moderne stil, og så rammer hun bredt med sine opskrifter til strik for begyndere og designs for mere de mere erfarne. Hos Tante Grøn CPH finder du flere af hendes yndlingsgarner at strikke i som Arwetta, Tilia, Silk Mohair, Alpaca 2, Snefnug  og mange flere. PetiteKnit opskrifter kan købes på hendes hjemmeside.

1. Den fineste strikkede vest: Holiday Slipover

Holiday Slipover er en rigtig fin vest, der passer godt til både de varme og kolde temperaturer, og som kan styles på mange måder. Opskriften strikkes oppefra og ned i glatstrik. Den er for letøvede strikkere, hvor du skal have kendskab til almindelige teknikker som ind- og udtagning og vrangmasker. PetiteKnit har blandt andet strikket vesten i Snefnug fra CaMaRose og Silk Mohair fra Isager på rundpind 10 mm.

Psst! Generelt godt råd, også ifølge PetiteKnit, er at lave en strikkeprøve og vaske det, så du får den helt rigtige strikkefasthed.

2. Super strik til restprojektet: Friday Slipover

Friday Slipover er en skøn strikket farvebombe, hvor du virkelig kan lege med sammensætning af farver og deres placering på vesten. Derfor egner den sig også rigtig godt til et restprojekt, som eventuelt kan kombineres med nye garner. Det er et lidt mere krævende projekt som egner sig for de mere erfarne, eller dem som gerne vil have en udfordring. Den strikkede vest fra Petiteknit er lavet på garner fra Sandnes Garn hvor hun både har brugt Sunday og Tynn Silk Mohair.

3. Perfekte begynder-strik: Novice Cardigan Mohair Edition

Novice Cardigan er den perfekte strik til nybegynderen, hvor du strikker oppefra og ned. I videoen med Kimmie Munkholm viser hun, hvordan du opstarter cardiganen. Du kan se flere videoer på hendes hjemmeside.

Til den fine cardigan har PetiteKnit valgt at bruge en Støvet Lys Grøn i Tynn Silk Mohair, ellers er garnet Tilia fra Filcolana, Silkeblomst Mohair fra Tante Grøn CPH eller Silk Mohair fra Isager nogle rigtig fine alternativer, der også egner sig godt til denne type af strik.

4. Den eventyrlige strik: Terrazzo Sweater

Vil du lege med glade og farverige garnnøgler, er mærket Noro Silk Garden et rigtig godt bud, som denne Terrazzo Sweater blandt andet også er strikket i. Sweateren er strikket oppefra og ned, og er et forholdsvis avanceret design at strikke. PetiteKnit har valgt at bruge Noro Silk Garden Solo sammen med Silk Mohair fra Isager Yarn.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Så har vi endelig fået den populære model ‘Terrazzo Sweater’ strikket op af Tante @lonedaka, så du kan prøve den! Designet er fra @petiteknit. Vi har også fået garnet Noro Silk Garden Sock Solo og Tilia Silk Mohair på hylderne i butikken i passende farver 💕 Hjemmesiden kører snart på fuld tryk igen, men indtil da må I slå et smut forbi butikken, for at få fat i det fine garn! ☀️ _______________________________________________________ #tantegrøncph #strik #knits #sticka #sommerstrik #strikstrikstrik #garnbutikkøbenhavn #knitting #strikstrik #tantegroencph #garn #knitwear #strikkeopskrift #egostrik #knitspiration #slowfashion #knittingismyyoga #yarn #egostrikk #knittersgonnaknit #knitwear #strikke #handmade #terrazzo ##terrazzodesign #bhfyp

Et opslag delt af Tante Grøn CPH (@tantegroencph) den

5. Weekend-sweateren: Sunday Sweater

Sunday Sweater er perfekt til de dage, hvor man bare gerne vil flade ud på sofaen og nyde en varm kop te, da den har en blød og lodden overflade. Den strikkes fra top til bund og er for de letøvede strikkere. Sweateren har nogle fine detaljer med flotte puffede ærmer, og strikkes i Snefnug fra CaMaRose sammen med Silk Mohair fra Isager. Du kan alternativt erstatte den med Tilia fra Filcolana.

En af teknikkerne, du skal kende til er at strikke ombukket kant:

6. Sommerstrik hittet: Ankers Sommerbluse

Selvom vejret til tider kan være gråt og kedeligt i sommerperioden, er Ankers Sommerbluse perfekt til de dage, når solen tillader det og man kan tage på stranden eller dase ved byens grønne oaser. Den strikkede bluse af PetiteKnit strikkes oppe fra og ned, er monteringsfri, og passer godt til dig, som har haft fingrene lidt nede i strikketøjet før. Den er strikket i lyse farver fra Sandness Garn, men vi kan anbefale som alternativ at strikke den i Havblik eller Havblik Tweed fra Tante Grøn CPH, som er lavet på 100% bomuld.

7. Strik med flot udskæring: Stockholm Sweater V-Neck

I Danmark er det altid sweater-weather, og derfor er Stockholm Sweater V-Neck en god tilføjelse til dit klædeskab. Den er strikket på to tråde i kombinationen af mohair og silk fra Isager fra top til bund i glatstrik. Da det kræver fuld koncentration og svære teknikker, er denne sweater for de mest garvede strikkere. Det viser video af Kimmie Munkholm herunder så fint.

8. Den hyggelige oversize sweater: September Sweater

Står du og mangler en lækker oversize sweater, som både kan bruges til de kolde sommeraftner og de mørke vinterdage, så er September Sweateren et rigtig godt bud. Den strikkes oppefra og ned i patentstrik, og er for de garvede strikkere, da der er flere avanceret teknikker, du skal kende til. Sweateren er strikket i Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn. Et rigtig godt alternativ er Tilia fra Filcolana, som simpelthen er så blødt. Du finder et hav af farver lige her.

Psst! Du skal være opmærksom på at patentstrik udvider sig ved vask.

9. Klassisk strikket efterårsbluse: Kumulus Bluse

Bliv tip top klar til efteråret med denne fine Kumulus Bluse. Den skal strikkes oppefra og ned i glatstrik med dobbelttråd. Denne opskrift på en strikket bluse er til de øvede strikkere, som kan laves i mange skønne farver, hvor du også kan få PetiteKnit opskriften på en tee. Denne bluse kan laves på mange garnnøgler, blandt andet Tynn Silk Mohair fra Sandnes eller Tilia fra Filcolana. Vi har her i butikken selv lavet en fin mørkegrå udgave af blusen, som du kan se nedenunder.

10. Den perfekte strikket accessory: Oslo Huen

Hvis du allerede nu tænker på vintermånederne og julegaver, kan du overveje om du skal i gang med at strikke Oslo Huen fra PetiteKnit. Den strikkes nedefra og op i glatstrik. Her kan du overveje at lave den enten i to tråde i Arwetta fra Filcolana eller to tråde i Sunday fra Sandnes Garn. Her strikkes første del på rundpind og toppen på strømpepinde eller Magic-Loop-teknik.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Efterår ved Langesø

Efteråret banker på

Efterårsfavoritter hos Tante Grøn CPH Efteråret banker på og vi er på vej mod vinteren. Det betyder, at vi igen skal opleve årstidens farver men

Solfarvning

Solfarvning

En superlet måde at farve garn på er solfarvning. Du kan farve dit eget garn hjemme i din stue, i soveværelse eller i køkkenet – Lige

Abraxas Vertex I

Live med Åsa Tricosa

Tante Grøn CPH x Åsa Tricosa Live Tirsdag d. 14. April klokken 19:00 gik vi i samarbejde med Åsa Tricosa live på Instagram, hvor vi

NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på det seneste nye i Tante Grøn CPH ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi giver dig et lille hint om de nyeste events, tilbud og gode idéer til dit nye strikkeprojekt.

 

Tante Grøn CPH® All Rights Reserved